Vi planlegger valper nå !

 

 
 
Vi oppdretter først og fremst for å skaffe oss selv nye hunder. Men har av og til også en valp eller flere til salgs.
Vi har nå kull! Se dem her->
 
Kontakt oss gjerne for mer info->

Interessert i å kjøpe valp ?

Er du interessert i en Siberian  eller en cocker valp, og kan tenke deg en fra oss kan du få noen tips her. 🙂

Alle våre valper leveres forhåndsregistrert i Norsk Kennel Klub /m. valpeforsikkring. De blir veterinærkontrolert og chips merket før levering.  Avlsdyr sjekkes mht. arvelige lidelser, og har rasetypisk eksteriør og gemytt, Vi leverer med litt valpemat  for den første tiden samt skriftlig info om valpen. Vi vil altid være behjelpelig om det er noe kjøperen lurer på, og ønsker å holde kontakten.
Vi forventer også at kjøpere setter seg grundig inn  i hva det kreves for å ha hund. Mye nyttig informasjon om hva det vil si å være hunde-eiere, og behandling av hunder kan man finne på
Norsk Kennel klub's sider ->>


Våre valper avles først og fremst for oss selv, for vårt eget bruk. For framtidige tur, bruks utstillings og avlshunder.
Vi har ett hobbyoppdrett, og driver IKKE oppdrett av komersielle årsaker.
Vi forbeholder oss derfor altid førstevalg. Vi avler "standard- Siberians". Hunder av  utpreget "polar-type" slik standaren foreskriver, og som kan fungere slik en polar trekkhundrase skal fungere. Ikke for høybente og "racy", og ei heller for tunge,lavbente og grove. Vi legger stor vekt på å velge rasetypiske, friske sunde avlsdyr. Dyr med bra bruksegenskaper og korekt eksteriør. Vi har både hunder fra "bruks" og "utstillings" linjer med i vårt avlsprogram. Våre hunder benyttes som tur-trekkhunder, familiehunder og utstillingshunder. Vi har i en årrekke hatt de mestvinnende utstillingshundene av denne rasen i landet. Også  "Årets hund" av samtlige hunderaser i Norge. Dog er utstilling ikke vår prioritet innen rasen. Vi har den først og fremst for friluftsliv som trekkhund og til hygge.
Hvorfor velge "enten eller" når man kan få "både og", er vårt motto! 🤩 Og vårt mål med avlsarbeidet. 

  Flere av våre hunder har også deltatt på løp. Men vi har ikke hatt annledning til dette de seinere år.
Om du som potensiell valpekjøper er interessert i en hund for konkuranse hundekjøring annbefaler vi at du kjøper hund av oppdretter som driver med dette, og har dokumenterbart gode resultater selv.
 Da er sjangsen større for at du får en hund med de egenskaper du søker. Vi tipser deg gjerne om oppdrettere som avler gode "standar- Siberians" som også er testet som løpshunder.
 
Våre valper selges fortrinnsvis som familiehunder til friluftsinteriserte mennesker!  Vi vil at våre valper skal få ett godt liv i ett permanet hjem uavhengig av hva de presterer i en utstillingsring, eller som bruks/ løps hunder. Hundens egen livskvalitet er av størst betydning for oss!
Vi ønsker at de skal bo inne i sosialt fellesskap med familien, eller i trygg hundegård såfremst man har to eller flere hunder. Dog selger vi også valper til spesialt utstillingsinteresserte i spessielle tillfeller. Vi har toppvinnende hunder i ulike land.
Noen av dem kan sees
her-> 
 


Våre valper leveres  godt sosialiserte og tillitsfulle. Vel tillpasset ett liv som din trofaste følgesvenn. De vokser opp med kontakt med store å små mennesker, andre hunder og katter.

🙃

 Siberians er serdeles lettillpasset, og trives godt under de fleste forhold, men kommer fremst til sin rett hos friluftsinteresserte mennesker. 
Vi prioriterer reservasjoner fra kjøpere som ikke er opphengt i farge, ettersom vi ikke prioriterer spesielle farger på pels eller øyne. "En god hund har ingen farge" etter vår mening! Andre kvaliteter er viktigere!

Vi selger helst ikke hunder til oppdrettere. Med mindre vi har hatt kontakt med vedkommende en stund og deler oppdretts filosofi og visjoner. 
Vi bidrar ikke med avlsmateriell til personer som kun ønnsker å "produsere" valper for salg, da dette er holdninger vi selv tar sterk avstand fra.
At valper er "gøy" er heller ingen grun for å avle. All avl skal være målbevist, ikke tilfeldig.

Det er hunder mer enn nok i dagens sammfunn, så vært kull som fødes skal planlegges for å kunne bidra også til framtidige gennerasjoner.